affiliate header

Bedrägerivarning


 
Skapa nytt mne   Svara p mnet    Forumindex -> Affiliate nätverk
Frfattare Meddelande
janster
Aktiv medlem


Inlgg: 21

Medlem sedan: 20 januari 2009

InlggPostat: 2009-10-07 16:36    Rubrik: Bedrägerivarning Svara med citat

Idag uppdagades en synnerligen suspekt policy hos det nystartade affiliatenätverket Adtraction. Jag noterade att jag inte fått min provision för klick enligt avtal. Klicken registrerades men inte provisionen. Nu rörde det sig bara om några kronor eftersom jag bara marknadsfört det programmet i några dagar, men jag ville ändå försäkra om att det blev rätt så att jag inte förlorade större summor vartefter provisionen ackumulerades.

Jag skickade mail till Adtraction om detta och fick svaret att "Vi hade inte satt dig i rätt segment. Nu är det fixat. Beklagar detta."
Jag svarade att saken inte alls var fixad eftersom de inte justerat saldot och jag inte fått min provision och fick då svaret "Det sker ingen retroaktiv justering, men från och med mitt förr e-mail erhåller du erättning för klick.Jag beklagar att saldot inte justeras, men som du själv påpekade är det inte så stora belopp."

Pengarna var alltså borta och skulle inte ersättas, trots att misstaget var från Adtractions sida. Ponera att jag inte upptäckt deras blunder förrän om flera veckor eller månader och hade fått ihop betydligt mer pengar..skulle de brinna inne de med? Ja! Eftersom det som sagt inte sker någon retroaktiv justering.
Det är alltså inte de här futtiga kronorna jag är upprörd över utan policyn som sådan. När jag läste juridik på universitetet fick vi lära oss att sådant här är avtalsbrott och kan till och med klassas som bedrägeri.
Jag tänker inte bråka med Adtraction om saken, de kan behålla kronorna och jag hoppas de tycker att det var värt det när jag publicerar detta, inte bara här utan på mina andra sajter och alla affiliateforum.

Adtraction är härmed svartlistad på samtliga av mina sajter.


Senast ndrad av janster den 2009-10-08 19:08, ndrad totalt 1 gng
Anvndarens profil Skicka personligt meddelande
TheRichSwede
Min blogg
berit@webbsolutions.nu
Ny aktiv medlem


Inlgg: 15
Ort: Västerås
Medlem sedan: 17 april 2009

InlggPostat: 2009-10-08 18:40    Rubrik: Svara med citat

Bra! Stå på dig Smile
Anvndarens profil Skicka personligt meddelande
berit@webbsolutions.nu
Webbsolutions
Webbutveckling och alla programvaror du behöver både för företag och privatpersoner.
Cyberlinks produkterDVD uppspelning- och videoredigerings-programvara
janster
Aktiv medlem


Inlgg: 21

Medlem sedan: 20 januari 2009

InlggPostat: 2009-10-08 19:24    Rubrik: Svara med citat

Historien fortsätter.... jag sade till Adtraction att deras affärsfilosofi avviker kraftigt från min egen då jag anser att rätt ska vara rätt, oavsett vilka belopp det handlar om. När de fortstod att mina affiliateguide-sajter har sammanlagt 60.000 medlemmar som alla kommer få höra talas om det här, så erbjöd de "handpåläggning". Detta innebar att en i personalen på Adtraction skulle gå in och klicka ett antal gånger på den aktuella annonsen på en av mina sidor.

Ungefär här insåg jag att jag att det är dags att dra öronen åt sig. Det kommer alltså registreras dubbelt så många klick som jag får betalt för. Då kan man ju fråga sig följande: kommer de att debitera annonsören för alla dessa klick? Naturligtvis kommer de göra det. Annonsören känner garanterat inte till hur Adtraction sjabblat och de känner troligen inte till denna så kallade "handpåläggning". Kort och gott: Annonsören får betala för fejkad trafik från Adtractions personal.

Det andra som är anmärkingsvärt är att detta erbjudade om kompensation kom först efter att de fick veta vilka sajter jag äger. Innan dess var det blankt nej.
Jag kan bara tolka det som att en nybörjaraffiliate som inte har särskilt stora/många bloggar eller sajter (och som inte utgör något större hot) inte kommer att få sina pengar om Adtraction strular till det igen.


De borde ta mig tusan skämmas!
Anvndarens profil Skicka personligt meddelande
TheRichSwede
Min blogg
Visa inlgg nyare n:    Fregende mne : Nsta mne  


Skapa nytt mne   Svara p mnet    Forumindex -> Affiliate nätverk Alla tider r GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1
Tjäna pengar som casino affiliate! Inkomst på livstid! Läs mer här!