affiliate header

publisister med dåliga villkor


 
Skapa nytt mne   Svara p mnet    Forumindex -> Övrigt om affiliatemarknadsföring
Frfattare Meddelande
jake
Aktiv medlem


Inlgg: 30

Medlem sedan: 26 mars 2007

InlggPostat: 2007-04-09 9:10    Rubrik: publisister med dåliga villkor Svara med citat

Jag tycker att det finns en del affiliateprogram som har riktigt usla villkor till sina affiliates och att affiliatenätverken ofta gör alldeles för lite för att verkligen få till bra villkor för sina affiliates, utan är nöjda då de får sin fasta avgift.

Här kan vi lista affiliateprogram med riktigt dåliga villkor då det är lätt att inte alltid uppmärksamma de dåliga villkoren, samt för att sätta press på, och gärna också få en kommentar från annonsören bakom affiliteprogrammet, och om de inte lyssnar kan detta ev vara en uppmaning till bojkott av dessa program.


Till att börja med skulle jag vilja nämna adlibris som bara ger några få procent på köp från nya kunder. Klickar någon som har handlat där tidigare på en affiliate-länk blir det inte ett öre till affiliaten.

vidare Goyada med sina ynka 2 procent (kanske högre om man är premium) vid lead, men det är inte den låga procentsatsen jag kritiserar utan när man väl kommer in via affliatelänken uppmanas besökaren att tipsa sina vänner för att få rabatt. Risken (för affilites) är ju då stor att besökaren gör det, väntar med att ladda telefonen och affiliates får ingen provision.
Anvndarens profil Skicka personligt meddelande
www.sitetips.nu
Ermin Rajic
Admin


Inlgg: 401
Ort: Kristianstad
Medlem sedan: 03 februari 2007

InlggPostat: 2007-04-09 16:28    Rubrik: Svara med citat

EDIT: Flyttade detta ämne till övrigtkategorin.

Intressant ämne, särskilt om vi kan fylla det med matnyttig information.

Jag skulle vilja lägga till följande: Ett affiliateprogram kan ha dåliga villkor, men det kan likväl prestera väldigt bra. Adlibris har dåliga villkor, det håller jag verkligen med om - men jag tjänar ändå mer pengar via dem än via exempelvis Bokus.

Jag tror tyvärr det går lite för bra för Adlibris för att de ska vara mottagliga för förbättringar på detta område... Confused
Anvndarens profil Skicka personligt meddelande
Driver bland annat http://www.apoteksvea.com/ - http://xn--apotekpntet-s8al.com/
Webmastern.se
Ny aktiv medlem


Inlgg: 9

Medlem sedan: 23 juli 2007

InlggPostat: 2007-07-29 23:01    Rubrik: Jag håller med Svara med citat

Jag håller med om att affiiateprogrammen ger för dålig ersättning om du ligger på deras lägsta nivå.

Som ett exempel kan nämnas Text Link Ads, där får jag 25 dollar per förmedlad annonsör eller publicist. Hos Tradedoubler får jag 30 kronor och hos Zanox 2 euro per publicist!

OK, har du en svensk blogg är det inte lätt att rekrytera annonsörer eller publicister till Text Link Ads, men om du ser till ersättningen är skillnaden för stor tycker jag.
Anvndarens profil Skicka personligt meddelande
Webmastern.se
Visa inlgg nyare n:    Fregende mne : Nsta mne  


Skapa nytt mne   Svara p mnet    Forumindex -> Övrigt om affiliatemarknadsföring Alla tider r GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1
Tjäna pengar som casino affiliate! Inkomst på livstid! Läs mer här!